Microsoft Loves Linux


Wie had dat ooit gedacht. Ooit vergeleek Steve Ballmer, toenmalig CEO van Microsoft, Linux en de hele open source beweging met kanker. En nu?
> werken de meeste Open Source ontwikkelaars bij .. Microsoft
> kocht Microsoft begin juni 2018 voor 7,5 miljard dollar het software ontwikkelplatform Github.

Opvallend: Github werd in 2015 nog getaxeerd op 2 miljard dollar en heeft nog nooit winst gemaakt.
Link: https://www.techzine.nl/blogs/405500/microsoft-koopt-github-voor-75-miljoen-dollar-waarom-dit-een-briljante-zet-is.html

Laten we het eens uitwerken met een concreet voorbeeld in Nederland. Salesforce wordt – op advies van bevriende mede-ondernemers – vaak blindelings gekozen als CRM systeem, terwijl er een gratis Open Source alternatief is met wereldwijd meer dan 3 miljoen gebruikers: SuiteCRM.
Grappig detail: de gehele code van SuiteCRM en alle verbeteringen hierop staan op: Github.

Misschien handig om eens te bekijken. U bespaart E 900,- per gebruiker per jaar – nog afgezien van de implementatiekosten. We hebben reeds vele klanten overgebracht van betaalde software naar het gratis SuiteCRM. Klanten die meer dan E 10.000,- per jaar uitgaven aan software licenties. Nu werken ze gratis – en veel sneller – met SuiteCRM.
Meer info of een aanvraag voor een vrijbijvende demo, ga naar het contactformulier:   http://www.sweetcrm.nl/contact/

Een impressie:
> SuiteCRM is de verdere ontwikkeling van SugarCRM’s Open Source CRM systeem: SugarCRM-CE (Community Edition). Reeds 15 jaar op de markt: bewezen stabiliteit en functionaliteit.
> SuiteCRM is van binnen 100% SugarCRM. Er is alleen functionaliteit en een betere user interface toegevoegd. Daarom zijn alle (gratis) add-ons en plugins die voor SugarCRM –CE zijn ontwikkeld gewoon bruikbaar.
> Op dit moment is de functionaliteit van SuiteCRM vergelijkbaar is met de betaalde versies van SugarCRM, SalesForce & Microsoft Dynamics.
> De SuiteCRM Community bestaat uit een zeer grote groep enthousiaste ontwikkelaars die beta’s testen, ideeën aandragen en de software voortdurend verbeteren.
> SuiteCRM is enorm flexibel: je kunt de software inrichten volgens je eigen business en hoeft geen compromissen te sluiten (zoals bij kleine NL partijen). SuiteCRM ondersteunt elke taal – ook NL
> SuiteCRM is geheel gratis, ongeacht het aantal gebruikers. We hebben klanten met honderden users !
U betaalt alleen eenmalige kosten voor inrichting en import van uw bestaande data en heeft een eigen plekje op internet nodig. Vaste kosten: een paar honderd euro per jaar per bedrijf.
> U bent niet meer gebonden aan de grillen en grollen van een commerciële partij en kunt altijd verder met SuiteCRM omdat de code openbaar is.